Monday, June 3, 2013

Benteng mukmin di Muadzam ShahRAWATAN ISLAM benteng mukmin adalah satu-satunya Rawatan Islam yang menyediakan AMALAN BENTENG DIRI yang MENCEGAH kita dari 3 jenis unsur khianat :-

1. KHIANAT DARI SERANGAN MANUSIA - Memukul, Merompak, Meragut, Merogol, Menyamun, Membunuh dan sebagainya.
2. KHIANAT DARI SERANGAN JIN - Sihir, Santau, Busung, Guna-guna, Pukau dan sebagainya. Jin itu sendiri boleh menyerang kita ketika kita berada ditempatnya contohnya seperti rumah lama, hutan dan sebagainya.
3. KHIANAT DARI SERANGAN BINATANG BERBISA - Ular, Anjing, Lipan, dan sebagainya.
* Jadi ini adalah salah satu jalan IKHTIAR kita untuk keselamatan diri kita dan keluarga untuk mengelakkan diri kita dari SERANGAN KHIANAT. InshaAllah.
* Selain itu, AMALAN BENTENG DIRI ini juga dapat MERAWAT diri kita dari segi ROHANI & JASMANI. Sekiranya didalam badan terdapat penyakit, gangguan jin, bisa-bisa, angin dan sebagainya. Ia akan merawatnya dari hari ke hari. InshaAllah.
* Amalan Benteng Diri ini juga tidak menggunakan unsur-unsur JIN, KHADAM, SERUAN, JAMPI SERAPAH, MENTERA, PUJA MEMUJA dan sebagainya. Kerana Amalan Benteng Diri ini 100% menggunakan Ayat-ayat dari AL-QURAN & HADITH Rasulullah S.A.W.
* InshaAllah dengan IKHTIAR ini kita dapat hidup bahagia & sejahtera. Dengan Izin Allah S.W.T.TAHAP KEILMUAN YANG KAMI AKAN AJARKAN ADALAH

AMALAN BATHAMIM
ASAS PERTAHANAN DIRI

AMALAN BATHAMIM
RAWATAN ISLAM

AMALAN BATHAMIM PELENGKAP


Menurut Imam Yusuf al-Qardhawi,
“Belajar ilmu mempertahankan diri adalah dibenarkan bagi mereka yang mampu. Kadangkala ia menjadi wajib bagi seseorang. Khususnya bagi mereka yang diancam dengan serangan fizikal. Dengan mempelajari ilmu bela diri, seseorang akan memiliki bekal untuk menangkis serangan serta mematahkan usaha lawannya. Pandangan ini sesuai dengan kaedah syariat yang menyebutkannya, “Hal yang menjadi syarat bagi terjadinya sesuatu yang wajib, maka hukumnya menjadi wajib pula.

Dalam hal ini, Imam Yusuf al-Qaradhawi mengatakan bahawa,
“Islam tidak menghendaki tubuh yang rapuh, yang tidak boleh menangung beban ketika sedang dituntut darinya, tidak mampu menghadapi kesengsaraan, serta tidak kuat ketika mendapat tentangan

Menurut Iman Ibnu Qudamah : ” Hikmah ialah gabungan antara ilmu dan amalan. ” Manakala menurut Ibnu Qutaibah : ” Tidaklah seseorang itu dinamakan bijaksana sehingga digabungkan antara ilmu dan amalan. ”
Hikmah disini juga bermaksud rahsia atau maksud yang tersirat kadang-kadang di luar jangkauan batasan akal manusia.

Memiliki ilmu dan amal adalah perkara yang amat penting untuk kita usahakan, agar kita mendapat hikmah. Hikmah tidak akan di dapati dengan sendirinya tanpa mencari serta di dahului bersama ilmu dan amalsekiranya tuan / puan berminat dalam memiliki ilmu yang bertindak sebagai pendinding DALAM MENJAGA KESELAMATAN DIRI hubungi kami di 
No 0199274242 AGP Mohamad maza

1 comment:

  1. assalamualaikum..mohon share maklumat benteng mukmim agp mohamad maza..terima kasih..

    ReplyDelete